PER QUÈ EL TERRENO?

El Terreno és un barri peculiar, ric amb història, de gran personalitat, que ha vist, des del mateix moment de la seva fundació pel Cardenal Despuig, com nombrosos personatges il·lustres han decidit habitar en els seus carrers costeruts plens d’encant.

El Terreno és protagonista de la nostra història més recent. Va ser de les primeres zones d’estiueig de la burgesia palmesana a finals del segle XIX i inicis del segle XX, deixant-hi constància construccions tan emblemàtiques com l’hotel Mediterraneo (relacionat també amb la Guerra Civil a Mallorca i base no oficial on molts feixistes italians, entre ells el Comte Rossi hi residiren i hi feren festes) i el Reina Victoria.

El Terreno és també un barri artístic, no sols pel nombre significatiu d’artistes que hi residiren, dotant a l’entorn de l’ambient que sols els genis creadors són capaços de donar, sinó també perquè pels seus carrers es respira l’art de l’arquitectura modernista que dialoga amb les darreres creacions de l’art més actual, amb interessants intervencions d’art urbà.

Per tant, no podem parlar d’un sol motiu per triar el barri d’El Terreno com a protagonista del Trescabarris 2017, sinó d’un conjunt de motius que passen per la seva història (llunyana i recent), per la rellevància dels seus veïns, pel seu moviment cultural, pel seu art i per la seva arquitectura. Creim que El Terreno, tot i la gran quantitat d’històries que amaga, roman encara poc conegut per una gran part dels palmesans i palmesanes, pel que consideram el Trescabarris 2017 com una oportunitat única per donar a conèixer, de manera lúdica, amena i familiar, una joia encara per redescobrir.

T'hi apuntes?

 

PUJA